på svenska

Hej, det har tagit litet för länge innan jag skrev hit i mina hemsidor på svenska. Men nu kan du läsa lite om mig och om mina tankar.

Jag tycker mycket prata svenska även som jag gör många fel, men jag tror i alla fall att det är väldigt viktigt att vi behärskar både två inhemska språk. Visst skulle det vara trevligt att kunna lite samiska också…

I riksdagsarbetet åren 2011 -15 hade jag många möjligheter att använda svenska. Jag var ju medlem i den finska delegation i Nordiska Rådet. Där har jag varit ordförande för Medborgar och konsument -utskottet för två och halvt år och nu är jag vice-ordförande. I Nordiska Rådet använde jag gärna svenska.

I parlamentvalet 2019 de viktiga temor för mig var natur, utbildning, kultur och mänskilga rättigheter. Jag vill arbeta för ungdomar och deras goda framtid, frisk och ren mat, jämlig skola och socialt ansvariga Finland.

Mina språkkunskaper är svenska, engelska, franska och grekiska. Jag talar också lite tyska och spanska.

Jag är klasslärare för mitt yrke, har tre barn och bor i Uleåborg. Jag är född i Sverige, och har också bott i Luxemburg för 5 år och i Cypern för två år.

Jag tycker att varje dag är en gåva och vi skulle använda vår tid för att hjälpa och stöda varandra – nära och över gränser.