Asiaa eläkeläisille

Minulta kysytään, mitä tekisin eduskunnassa eläkeläisten hyväksi.

Olen asunut kolmen sukupolven kodissa lapsuuteni ja nuoruuteni ja tällä hetkellä seuraan läheltä eläkkeellä olevien vanhempieni elämää, joten eläkeläisten ja ikääntyvien ihmisten asiat ovat minulle hyvin tuttuja.

Tässä alla kymmenen asiaa, joilla voitaisiin parantaa erilaisissa elämäntilanteissa olevien eläkeläisten asemaa. 1. Eläkeläisten verotusta on kohtuullistettava. Einole oikein, että tavallisella eläkkeellä olevilla on korkeampi veroprosentti kuin enemmän tienaavalla työssäkäyvällä. 2. Omavastuukulukattojen yhtenäistäminen. Jos henkilöllä on paljon lääke-, kuljetus- ja hoitokuluja on näille kuluille laitettava yhteinen kulukatto, jotta eläke riittää välttämättömien kulujen maksamiseen. Omavastuuosuus lankeaa vielä maksettavaksi alkuvuodesta, jolloin ihminen joutuu taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen. 3. Sähkönsiirtoveroa on tasattava ja alennettava. 4. Kotitalousvähennys on myönnettävä myös pienituloisimmille ja sen tulee olla samansuuruinen asuipa henkilö yksi tai kaksin eli yksinasuvien kotiatlousvähennystä on korotettava. 5. Eläkeläisten kotona asumista voidaan tukea palvelusetelillä, joita voidaan käyttää kodissa tarvittaviin palveluihin, joihin ihminen ei enää ikänsä tai kuntonsa puolesta kykene esim. Lumenluontiin tai lamppujen vaihtoon. 6. Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai vastaavia pienituloisille eläkeläisille. 7. Koteihin energia-avustus, jos haluaa vaihtaa esim. öljykattilan maalämpöön tai muuhun uusiutuvaan energiamuotoon 8. Äkillisissä sairaustapauksissa on annettava nopeaa kotiapua. 9. Pienimpiin eli takuueläkkeisiin korotus 10. Eläkkeiden indeksijäädytykset on peruttava.

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.