Uusi valtuustokausi alkoi!

6.6.2017

Aivan loistavaa! Meillä on uusi dynaaminen valtuustoryhmä, jonka energia tarttuu ja saa ryhtymään töihin aivan kuin olisin ensimmäistä kertaa politiikassa mukana. Kuitenkin, minullakin alkaa jo neljäs valtuustokausi, joka varmaan nuoremmista valtuutetuista tuntuu älyttömän “kokeneelta”. Kuitenkin politiikan ihanin puoli on se, että siinä oppii koko ajan – vielä vuosien jälkeenkin.

Oppiminen ja kova työnteko päällimäisenä mielessä tartun uuteen toimeeni Sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana. Tuntuu aivan mielettömän hienolta alkaa johtaa lautakuntaa, joka on vastuussa lastemme ja nuortemme hyvinvoinnista ja oppimisesta sekä kulttuurimme rikkaudesta ja monimuotoisuudesta tässä kaupungissa ja paljosta muusta! Olen innostunut lähtemään mielenkiintoiselle ja haastavalle neljän vuoden matkalle toisten lautakunnan jäsenten ja sivistyspuolen virkamiesten sekä tietysti aktiivisten kuntalaisten kanssa. Jo nyt on tullut yhteenottoja kaupunkilaisilta, vaikka puheenjohtajuus lyötiin lukkoon vasta eilen illalla.

Tärkeää on tietysti ajan varaaminen luottamustehtävän hoitoon ja aikataulujen  hallinta. Haluan hoitaa luottamustoimeni hyvin, ja siksi olen päättänyt, etten hae muita palkkatöitä Siku-lautakunnan puheenjohtajuutta hoitaessani. Sikun puheenjohtajuudesta maksettava palkka 2750 euroa kuukaudessa miinus verot vastaa kutakuinkin luokanopettajan palkkaa. Koen suurta kiitollisuutta, kun saan mahdollisuuden hoitaa tärkeää luottamustointa kokopäiväisesti. Suurin osa valtuutetuista hoitaa luonnollisesti luottamustointa oman työnsä ohella, ja minäkin olen sitä vuosikausia tehnyt, joten tiedän, että ihmiset, jotka hakeutuvat politiikkaan hoitamaan meidän kaikkien yhteisiä asioita eivät sitä tee todellakaan kokouspalkkioiden vuoksi, vaan useimmat haluavat olla aidosti mukana rakentamassa maailmaa paremmaksi. 

Nyt alan perehtyä Sikun isoihin asiakokonaisuuksiin tapaamalla uuden ja vanhan lautakunnan jäsenet, lukemalla entiset pöytäkirjat ja hallintosäännön ja vierailemalla monessa paikassa, jossa lapsemme ja nuoremme aikaansa viettävät oppien, opiskellen ja vapaa-ajallaan. Kulttuuritoimijoihin tutustuminen on syksyn aikana on asialistalla, samoi  kaupungin yhteisötoimintaan, osallisuuteen ja tasa-arvotoimenpiteisiin perehtyminen. 

Aloitin poliittisen urani Nuorisoasiainlautakunnan puheenjohtajana vuonna 2000. Tästä työstä jäi hyvät ja rakkaatkin muistot. Sen jälkeen hallintokuntia on Sikun alle yhdistetty ainakin neljä, joten nyt on kahden munan kakun sijaan ainakin kahdeksan munan kakku haukattavana ja varmaan vähän leivottavanakin. Odotan innolla työtäni Sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana!

Valtuustoaloitteet 2017

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.