Maailman parhaan koulutuksen puolesta

Pienen maan vahvuus on vahva koulutus ja korkea sivistystaso. Tiedonhalun ja uteliaisuuden kasvattaminen alkaa jo pienestä, kun isä tai äiti lukee iltasatua lapselleen tai kun päiväkodissa tutkitaan maailman ihmeitä.

Haluan olla vahvistamassa Suomen koulutuksen tasoa. Mahdollisuus laadukkaaseen kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen tulee olla jokaisella lapsella, eikä sitä saa rajata vanhemman tai vanhempien elämäntilanne. Peruskoulun pienet luokkakoot mahdollistavat monen opettajan mukaan parhaalla tavalla yksilöllisen opetuksen ja opettajan jaksamisen. Siksi haluan, että seuraava eduskunta antaa rahaa perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseen.

Nuorisobarometrin mukaan moni nuori on joutunut keskeyttämään lukion tai ammatillisen koulutuksen, koska perheen varat eivät ole riittäneet kustantamaan oppimateriaalia, asumista tai pitkiä koulumatkoja. Onkin tärkeää, että koulu pystyy tarjoamaan maksuttoman opiskelumateriaalin myös toisella asteella. Ammatilliseen koulutukseen on palautettava kontaktiopetus ja riittävä ohjaus työpaikoille.

Pohjoinen tarvitsee nuoria osaajia, joita saadaan korkeakoulupaikkoja lisäämällä. Koulupsykologien ja erityisopettajien koulutuspaikkoja on lisättävä. Opintotukeen on palautettava siitä leikattu satanen.

Kulttuurin ja taiteen parissa työtä tekevien toimeentulo on epävarma ja koostuu monista pienistä puroista. Taiteilijoiden toimeentuloa on tuettava nostamalla kulttuurin määrärahoja.

Laadukas koulutus, kulttuuri ja sivistys takaa kansakuntamme osaamisen ja avarakatseisuuden, joka on välttämätöntä muuttuvan maailman haasteiden keskellä. Meillä ei ole varaa jättää yhtään nuortamme ilman lukutaitoa, kielitaitoa tai matemaattista osaamista. Maailman paras koulutus ei toteudu puheilla vaan tarvitaan rahaa ja tekoja.

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.