Esittely

LUONNON, KOULUTUKSEN JA IHMISYYDEN PUOLESTA – SATU HAAPANEN

Olen 52 -vuotias oululainen luokanopettaja ja työni on hoitaa kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajuutta. Olen tehnyt opettajan työtä esikoulusta opettajankoulutukseen parinkymmenen vuoden ajan. Minulla on kolme lasta ja cavalier-koira. Harrastan teologian ja kielten opiskelua, lukemista ja liikuntaa. Olen elämänmyönteinen ja rohkea nainen.   

Olen kokenut politiikan konkari. Olin kansanedustajana vuosina 2011 – 2015, olen neljännen kauden kaupunginvaltuutettu ja toiminut pitkään maakunnan päätöksenteossa. Tunnen hyvin eduskuntatyön, ihmiset ja vaikuttamismahdollisuudet eduskunnassa. Uskon yhteistyöhön yli puoluerajojen. Kuuntelen ja kunnioitan kanssaihmisiäni. Autan apua tarvitsevaa aina, kun voin.

Aloitin Euroopan alueiden komitean jäsenenä vuonna 2020. Toimin alueiden komitean vihreän ryhmän puheenjohtajana yhdessä saksalaisen Bernd Vossin kanssa. Olen CIVEX ja ENVE – valiokuntien jäsen. Kerron nettisivuillani myös työstäni alueiden komiteassa.   

Uskon, että yhteisillä ponnistuksilla ja yhteistyöllä teemme maailmasta paremman paikan elää ja voimme pysäyttää lajien köyhtymisen ja ympäristöämme kohtaavat uhat. Rauhantyölle ja toisten kuuntelemiselle ja ymmärtämiselle on suuri tarve. 

Poliitikkona minulla on kolme päätehtävää. Pyrin vaikuttamaan sivistyksen ja kulttuurin arvostamiseen ja koulutuksen laadun parantamiseen, pyrin torjumaan ilmastonmuutosta ja suojelemaan luontoa ja teen työtä oikeudenmukaisuuden ja inhimillisen yhteiskunnan eteen. Liityin vihreisiin kaksikymmentä vuotta sitten, sillä tämä puolue puolustaa ihmisyyttä ja koulutusta ja tekee oikeita tekoja maapallon pelastamiseksi ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. 

Olin ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa, koska koin ja koen edelleen, että on velvollisuuteni tehdä, minkä voin niiden arvojen ja päämäärien eteen, joista yllä kirjoitin. Sain 2866 ääntä, joista olen hyvin iloinen ja kiitollinen. Kiitos kaikille minua äänestäneille! Työ jatkuu! 

Satu Haapanen: kaupunginvaltuutettu, sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja, kansanedustajana vuosina 2011 – 2015, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä 2011 – 2015. Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen 2011 – 2015. Lisäksi jäsenyyksiä suuressa valiokunnassa, sivistysvaliokunnassa, työ- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä hallintovaliokunnassa. Toiminut myös eduskuntapuolueiden demokratian edistämisen järjestön DEMO:n puheenjohtajana ja kehityspoliittisen toimikunnan jäsenenä, Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan jäsenenä sekä eduskunnan ihmisoikeusryhmän, eläinsuojeluryhmän ja naisverkoston jäsen. Toimii aktiivisesti vihreissä naisissa ja on Oulun seudun Vihreiden naisten perustajajäsen. Ollut maakuntavaltuutettuna kolme kautta ja maakuntahallituksen jäsenenä / varajäsenenä.