Valtuustoaloite

Luomu- ja lähiruuasta

Aloitteen tekijä: Satu Haapanen

Uudesta Oulusta terveellisen ruoan mallikaupunki.
Teen valtuustoaloitteen kaupungin siirtymisestä elintarvikehankinnoissa suosimaan luomu- ja / tai lähiruokaa. Tähän päästänee siirtymällä painottamaan hankintakriteereissä laatua hinnan sijaan.

Perustelut: Siirtymällä lähellä tuotettuun ruokaan ja mieluusti lähellä tuotettuun luomuruokaan Oulun kaupunki on edistämässä merkittävästi kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia esim. vähentyneiden tulehdussairauksien, allergioiden ja lisäaineista aiheutuvan lasten levottomuuden muodossa. Lähiruoan kasvava kulutus vaikuttaisi merkittävästi alueen ja maakunnan työllisyyteen lisäten elintarviketuottajien työpaikkoja. Kolmas painava perustelu on lähiruoan merkitys yhtenä keinona torjua ilmastonmuutosta esimerkiksi lyhentyneinä kuljetuksina. Siirtyminen lähiruoan hankintaan lisännee kuluja noin viidenneksellä, mutta maksaa itsensä takaisin em. positiivisilla vaikutuksilla.

Kategoria(t): Valtuustoaloitteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.