Kulkukoirien teurastusaikeet Romaniassa on pysäytettävä!

Viime viikolla kulkukoirien puremiin kuolleen pikkupojan kohtalo kiehuttaa kansalaisia Romaniassa. Romanian presidentti Traian Basescu on vaatinut hätätilalakia , jonka seurauksena voitaisiin tappaa tuhansia kulkukoiria.

Eläinsuojeluyhdistykset ovat yhteisymmärryksessä siitä, että ainoa inhimillinen tapa kontrolloida koirapopulaatiota on kulkukoirien sterilisaatio.

13. lokakuuta 2011 Euroopan parlamentti kehotti EU:n jäsenvaltioita laatimaan kattavia koirakannan hallintastrategioita. Kannanoton mukaan tähän kuuluvat koirakannan valvonta ja eläinrääkkäyksen kieltäminen lainsäädännöllä, sekä sterilisoinnin tapaisten eläinlääkintätoimien tukeminen ei-toivottujen koirien lukumäärän valvomiseksi.

Romanian kulkukoiraongelma ei suinkaan ole uusi. Kaupungistumisen myötä 1980-luvulta lähtien ihmiset usein hylkäsivät koiriaan, kun niitä ei voitu pitää kaupunkiasunnoissa. Romanian viranomaiset ovat tappaneet kyseenalaisesti tuhansia kulkukoiria tähän mennessä ja maan eläinsuojeluntaso on olematon. Pelkästään Bukarestin kaduilla arvellaan elävän noin 50 000 koiraa. Romaniassa astui voimaan eläinsuojelulaki vuonna 2008 missä sanotaan , että mitään tervettä eläintä ei saisi lopettaa, mutta eläinsuojelujärjestöjen mukaan tämä on lisännyt erityisesti eläinten myrkyttämistä.

Viime viikon traagisen tapaturman vuoksi Romanian media lietsoo vihaa koiria kohtaan ja käyttää vääristyneitä tilastoja. Todennäköistä on, että ne koirat jotka joutuvat kärsimään tämän tapaturman vuoksi ovat ne koirat, jotka ovat jo löytöeläinkodeissa ja ovat sterilisoituja ja rokotettuja.

Euroopan parlamentin jäsenet on valittu demokraattisesti EU:n jäsenvaltioista vaaleilla. Näin ollen Romanian hallituksen tulee kuunnella parlamentin kehotuksia. Romanian ei myöskään sovi unohtaa, että EU:n perussopimusten mukaan eläimet ovat tuntevia olentoja ja EU:n ja jäsenvaltioiden on otettava eläinten hyvinvoinnin vaatimukset täysimääräisesti huomioon. Nyt vaaditaan toimia ja painostusta EU-tasolla tähän ongelmaan, jotta Romanian hallitus saadaan pysäytettyä.

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.