Millaisen Oulun sinä haluat?

Millaisen Oulun sinä haluat?

Oulu on ollut perinteisesti eteenpäin katsova, suvaitsevainen, kansainvälinen ja nuorekas kaupunki. Vahvuutemme on ollut osaavat ihmiset, vahva ja nykyaikainen koulutus kaikilla asteilla ja vilkas elinkeinoelämä. Kaupunki yhdessä yliopiston ja ammattikorkeakoulun sekä yritysmaailman kanssa on onnistunut luomaan toistatuhatta uutta työpaikkaa lyhyessä ajassa. Meillä on yrityshautomoja ja vahva vapaaehtoistyön verkosto. Yhteistyön henki eri puolueiden välillä on rakentava. Viime valtuustokaudella ainoastaan perussuomalaiset jättäytyivät pois yhteistyöstä olemalla sitoutumatta yhteisiin taloustavoitteisiin.

Vihreiden tehtävä kuntapolitiikassa on muistuttaa, että maapallo kuuluu vielä lastemme lapsillekin. Siksi kannatamme joukkoliikennettä, kierrätystä ja lähi- ja luomuruoan hankintaa. Olemme vahva koulutuspuolue ja uskomme koulutuksen ja sivistyksen voimaan kaupunkimme ja maakuntamme rakentamisessa. Siksi haluamme pienet ryhmäkoot, tarpeeksi aikuisia kouluihin ja päiväkoteihin, oppilashuollon parantamista ja homekoulujen pikaista korjaamista. Opinto-ohjauksen vahvistamisella, koulutuspaikkojen lisäämisellä ja etsivällä nuorisotyöllä saamme nuoret opiskelemaan ja työelämään.

Vihreät tekevät työtä parempien mielenterveyspalvelujen, esteettömän kaupungin ja hyvän vanhuuden puolesta. Olemme ainoa puolue, joka vastustaa yksimielisesti ydinvoimaa ja tekee aktiivisesti työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi myös kuntatasolla. Kuuntelemme kuntalaista ja haluamme, että kaupunkin on hyvä ja turvallinen koti jokaiselle sen asukkaalle.

Sinua tarvitaan varmistamaan, että Oulu on tulevaisuudessakin osaava, eteenpäin katsova ja inhimillinen kaupunki.

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.