E.On vetäytyi Pyhäjoelta. Tilaa uusiutuvalle energialle.

http://www.kaleva.fi/blogit/pohjoisen-aani/satu-haapanen/129/eon-vetaytyi-fennovoimasta-tilaa-uusiutuvalle-ener/3228/

Se tapahtui nopeampaa kuin aavistinkaan: suurin yksittäinen osakas saksalainen E.On vetäytyi Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta! Tämä on voitto uusiutuvalle energialle ja hajautetulle energiantuotannolle, joka nyt saa tilaa. On tärkeää, että Pohjois-Pohjanmaalla toimitaan ripeästi ja aletaan tuottaa energiaa pienissä yksiköissä ja älykkäästi. On aika vaudittaa geoenergian käyttöönottoa ja lisätä tuulivoimaa. Päivä on voitto ydinvoiman vastustajille ja erityisesti Pro Hanhikivelle, joka kansalaisvoimin on vuosikausia puurtanut Perämeren rantojen puolesta. Päivä on voitto myös niille asukkaille, jotka eivät halunneet luovuttaa maitaan ydinvoimalle. Päivä on voitto tuleville sukupolville, joiden ei tarvitse kantaa huolta eikä vastuuta ydinjätteistä. Kello on liikahtanut eteenpäin kohti uutta aikaa. Ydinvoimaa saa jäädä historiaan.

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.